Mahasiswa Keadilan Malaysia | Tentang MKM
14954
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14954,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

TENTANG MKM

PENGENALAN

Parti Keadilan Rakyat (PKR) memandang serius dan mengiktiraf penglibatan golongan anak muda dalam menggerakkan parti secara aktif untuk menyampaikan mesej dan dasar parti dengan lebih berkesan kepada rakyat.

 

Idea dan pandangan yang disumbangkan oleh anak muda adalah sangat penting kerana hal ini merupakan gambaran kepada impian mereka terhadap masa depan negara.

Penubuhan Mahasiswa Keadilan Malaysia (MKM) memfokuskan golongan mahasiswa. Golongan mahasiswa adalah satu golongan yang penting kerana mereka adalah pelapis kepada kepemimpinan negara pada masa akan datang.

 

Melengkapkan mahasiswa dengan pengetahuan yang meluas dan kemahiran yang tepat akan memastikan mahasiswa terus ke hadapan dalam membawakan isu-isu nasional dan pada masa yang sama menyumbang idea kepada pembangunan negara.

 

Oleh yang demikian, Mahasiswa Keadilan Malaysia berhasrat untuk menyediakan sebuah platform kepada mahasiswa untuk menyumbang kepada negara dengan idea-idea baru dan bersama-sama melengkapkan diri dengan pelbagai kemahiran agar mahasiswa menjadi insan yang serba boleh dan terus cemerlang.

MATLAMAT ORGANISASI

Mahasiswa Keadilan Malaysia berhasrat untuk melibatkan golongan mahasiswa secara aktif dan matang dalam membincangkan isu-isu nasional terutamanya yang membabitkan mahasiwa.

 

Kebelakangan ini, pelbagai isu telah timbul yang membabitkan mahasiswa seperti isu PTPTN, pendidikan percuma, pembabitan mahasiswa dalam politik, mahasiswa yang kurang kemahiran, kurang peluang pekerjaan dan sebagainya.

 

Isu-isu ini harus ditangani secara bersama dan bijak. Suara yang kuat dalam membawakan isu-isu besar ini harus datang daripada mahasiswa sendiri. Maka, Mahasiswa Keadilan Malaysia berhasrat untuk memperjuangkan isu-isu ini dengan matang dan rasional.